Ανδρέας Γκόφας
O Ανδρέας Γκόφας είναι ο υπεύθυνος των επιστημονικών εκδόσεων του προγράμματος. Είναι καθηγητής Θεωρίας και Επιστημολογίας των Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Είναι, επίσης, συν-διευθυντής της Olympia Summer Academy, όπως και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ανώτατο Συμβούλιο (High Council) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου (EUI) στη Φλωρεντία.
Ηλέκτρα Καλτσώνη
Η Ηλέκτρα Καλτσώνη είναι υποψήφια διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε Τουρκικές και Σύγχρονες Ασιατικές Σπουδές στο ΕΚΠΑ και έχει Μεταπτυχιακό στις Κινεζικές σπουδές απ’ το SOAS University of London.
Γιώργος Μωραΐτης
Ο Δρ. Μωραΐτης είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου με υποτροφία Marie Curie, με εξειδίκευση στην πρώιμη ενασχόληση της Κίνας με το Δυτικό Διεθνές Δίκαιο. Αυτή την περίοδο εργάζεται πάνω στην πρώτη του μονογραφία, “Robert Hart and Sino-Foreign Disputes in Qing China, 1863-1908: Negotiating Sovereignty” (η οποία θα δημοσιευθεί από τον εκδοτικό οίκο Palgrave Macmillan το 2025). Ο Δρ. Μωραΐτης έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Μπέλφαστ και πλέον διδάσκει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Ιωάννα Νεστορίδη
Η Ιωάννα Νεστορίδη είναι research assistant (βοηθός ερευνήτρια) στο κινεζικό πρόγραμμα. Σπούδασε Νομική (LLB, LLM, Esq.) και Πολιτικές Επιστήμες (BA), ενώ η ερευνητική επαφή της με την Κίνα ξεκίνησε στο Collège d’Europe στο Natolin (Adv. MA in EIS), όπου φοίτησε με υποτροφία και διατέλεσε Head of Transatlantic-China Relations, ερευνώντας τις Σινοευρωπαϊκές σχέσεις υπό το πρίσμα της ενεργειακής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διατέλεσε, επίσης, οργανωτικό στέλεχος του European Guanxi. Επαγγελματικά, πέρα από δικηγόρος, δραστηριοποιείται ως Public Affairs Officer στις Βρυξέλλες στον τομέα του διεθνούς εμπορίου με την Κίνα..
Αλεξάνδρα Νικοπούλου
Η Αλεξάνδρα Νικοπούλου είναι Project Manager του προγράμματος. Είναι διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει πτυχίο στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Μεταπτυχιακό στις Μεσογειακές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Από το 2017 διατελεί Ερευνήτρια στο Κέντρο Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών (ΚΕΜΜΙΣ).
Τάσος Πανουτσόπουλος
Ο Τάσος Πανουτσόπουλος είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο πρόγραμμα. Προηγουμένως απασχολήθηκε ως μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Seeger Center for Hellenic Studies του Princeton (2022-2024). Το 2022 έλαβε το διδακτορικό του από το Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με την υποστήριξη του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη. Διεξήγαγε αρχειακή έρευνα στην Κύπρο, τις ΗΠΑ, ως Fulbright Visiting Scholar στο Columbia (2018-2019) και τη Μεγάλη Βρετανία, ως Visiting Research Student στο LSE (2017)
Φένια Παπακοσμά
Η Φένια Παπακοσμά είναι η καθηγήτρια της Κινεζικής γλώσσας στο πρόγραμμα. Σπούδασε Μετάφραση και Διερμηνεία στο Πανεπιστήμιο του Salford και έζησε και εργάστηκε στη Μαδρίτη και στο Παρίσι. Το 2001 μετακόμισε στην Κίνα, όπου έζησε, εργάστηκε και μελέτησε τη γλώσσα για έξι χρόνια. Το 2008 ολοκλήρωσε τις σπουδές της με ένα Μεταπτυχιακό στις Κινεζικές Σπουδές, στο SOAS, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Το 2017 παρακολούθησε με υποτροφία ένα σεμινάριο Διδασκαλίας της Κινεζικής ως Ξένη Γλώσσα στο Beijing International Chinese College. Το 2020 ίδρυσε τις εκδόσεις Mandarin Books, από τις οποίες κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της, «Κινεζική Γραμματική για Όλα τα Επίπεδα». Από το 2009 ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως καθηγήτρια κινεζικής.
Χαράλαμπος Παπασωτηρίου
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου είναι ερευνητικός εταίρος του προγράμματος. Αποφοίτησε με άριστα από την Οξφόρδη (Σχολή Φιλοσοφίας, Πολιτικής και Οικονομικών) και πήρε το διδακτορικό του στο Στάνφορντ (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών). Είναι πρόεδρος του ΕΣ του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων. Συμμετέχει στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είναι ο πρώτος διεθνολόγος στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με την Κίνα σε ερευνητικό και διδακτικό επίπεδο.
Δημήτριος Στροίκος
Ο Δημήτριος Στροίκος είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο πρόγραμμα. Επίσης διευθύνει το πρόγραμμα διαστημικής πολιτικής στο LSE IDEAS και διδάσκει στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του LSE. Έχει λάβει διδακτορικό στις Διεθνείς Σχέσεις από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του LSE και μεταπτυχιακό στις Σύγχρονες Κινεζικές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με υποτροφία από το ΙΚΥ. Έχει συνεπιμεληθεί τον συλλογικό τόμο Rising Power, Limited Influence: The Politics of Chinese Investments in Europe and the Liberal International Order που εκδόθηκε πρόσφατα από τις Εκδόσεις του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Κωνσταντίνος Τσιμώνης
Ο Κωνσταντίνος Τσιμώνης είναι ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος του κινεζικού προγράμματος. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Κίνα το 2003 και φοίτησε εκεί συνολικά πέντε χρόνια. Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών του σπουδών στο School of Oriental and African Studies του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, πραγματοποίησε επιτόπια έρευνα ως επισκέπτης διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου. Από το 2015 εργάζεται στο Lau China Institute και από το 2022 είναι μέλος του ΙΔΙΣ και του Παντείου Πανεπιστημίου.